SILHOUETTE SOFT niti su biorazgradive, čiji je osnovni sastojak polilaktična kiselina PLA ,to je polimer koji je potpuno biokompatibilan sa ljudskim organizmom i biorazgradiv. To su niti koje daju jak efekat liftinga I zatezanje kože. Za razliku od PDO mezoniti ,ove niti se plasiraju u dublje slojeve kože i mehanički reaktiviraju fibroblaste da sintetišu novi sopstveni kolagen , koji vremenom vraća izgubljeni volumen , podiže lice i potpuno remodelira oblik lica.
Tretman silhouette soft nitima daje trenutni efekat lifting.
Ukoliko imate opuštenu kožu srednjeg i donjeg dela lica, spuštene obrve, vrat vi ste idealan kandidat za ovaj tretman. Ukoliko imate suviše tanku kožu i višak kože koja visi sa gubitkom masnog tkiva, vi niste dobar kandidat za ovaj tretman.

Tok tretmana

Tretman traje oko 30-60 minuta. Izvodi se u lekarskoj ordinaciji. Tretman je potpuno bezbolan jer se koristi lokalna anestezija . U proseku je potrebno 2-6 niti po tretmanu.

Da li je potreban oporavak ?

Nekoliko dana posle tretmana izbegavati vežbanje, saune , solarijum, izbegavati jaku mimiku ,preterano otvaranje usta, masaže lica. Preporučuje se spavanje na leđima tri nedelje nakon tretmana . Ovaj tretman se može kombinovati sa botoxom i dermalnim filerima.
Rezultati ovog tretmana traju od 12-18 meseci.