Kolagen protein mladosti

bioregenerativna-terapija-kolagenom

Zašto je kolagen bitan za procese podmlađivanja, reparacije i remodelovanja?

Kolagen je protein koji čini 5-6% telesne težine. Kolagen je glavna komponenta ECM (ekstracelularnog matriksa ) Fiziološkim procesom starenja dolazi do gubitka integriteta kolagenih vlakana, koja su normalno organizovana u linearne, paralelne lance, koža gubi tonus,epidermis se istanjuje i kao posledica ovoga smanjuje se barijera koja čuva vlagu, što dovodi do prekomernog sušenja kože i stvaraju se bore.

Bioregenerativna terapija kolagenom

GUNA MD TISSUE – medicinsko sredstvo na bazi kolagena, je preparat koji sadrži prečišćen proizvod kolagen, potpuno prirodnog porekla, koji regeneriše i obnavlja kolagena vlakna matrice vezivnog tkiva, formira bio-mrežu koja daje čvrstinu i pojačava tonus kože. MD TISSUE se injektira direktno u kožu i to naročito u delovima koji su oštećeni, suvi, sa izraženim borama. Ovaj preparat je obogaćen sa nekoliko pratećih komponenti, askorbinskom kiselinom (Vit C), magnezijumom, piridoksin hloridom (Vit B6), riboflavinom (VitB2) i tiamin hidrohloridom(VitB1) koji pomažu u stvaranju transportu i stabilizaciji kolagena u odgovarajućim strukturama kože.

Ova sofisticirana terapija omogućava da se mehanički reaktivira sposobnost fibroblasta da sintetiše novi kolagen izazivajući autologne mehanizme reparacije i remodelovanja tkiva.

GUNA kolagen garantuje visok stepen sigurnosti zahvaljujući veoma niskoj imunogenosti, što predstavlja terapiju izbora u polju estetske medicine, uključujući stvaranje biološke potpore dermalnim filerima.

Protokol tretmana određuje lekar nakon pregleda.