LUXFACE – SPECIJALNA TEHNIKA PODMLADJIVANJA LICA PDO MEZONITIMA

Tretman podmladjivanja lica i tela mezonitima je ubedljivo postao najperspektivnija metoda u estetskoj medicini.Efekti i rezultati tretmana su zaista zadivljujući . Kada sam počela da primenjujem mezoniti nisam verovala da su toliko moćne u zatezanju i podmladjivanju kože lica ,vrata i dekoltea.
Nedavno je održana edukacija Specijalne tehnike podmladjivanja lica – LUXFACE – RE mezonitima u BREEM udruženju za regenerativnu,biološku i estetsku medicinu . Edukaciju je vodila dr Dorina Donici internacionalni educator, plastični hirurg,jedna od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti u svetu. Dr Donici nam je predstavila nove tehnike aplikacije PDO RE Mezoniti ( multi-directional cogged thread, derma spring, derma spring eye, mono thread) u sve regije lica ,vrata i dekoltea. LUXFACE je metoda koja je dala do sada najbolje rezultate u podizanju i podmladjivanju lica.
Ova metoda je zasnovana na ozbiljnim eksperimentalnim istraživanjima ,RE mezoniti koje se koriste u LUXFACE metodi savršeno obrazuju subdermalnu mrežu “ armaturu” kolagenih vlakana. Garancija i kvalitet ovih niti bazira se na podatku da se više od 50 godina koriste u kardijalnoj hirurgiji. Reakcija tkiva na aplikovane mezoniti je stimulacija stvaranja kolagena i elastina i formiranje kolagenske mreže koja ostaje u tkivu do dve godine, nakon čega se tretman može ponoviti.
RE mezoniti su fine , elastične niti, koje su uvučene u gipke igle različitih dužina i debljina . Mezoniti su izgradjene od polydioxanona- supstance koja je potpuno biorazgradiva i period potpune razgradnje uz pomoć tkivnih enzima će biti isti u svim delovima lica gde su aplikovane , od 3-6 meseci . Ovo sprečava deformacije i asimetrije lica ,što je glavna prednost RE mezoniti u poredjenju sa drugim.
Efekti tretmana mezonitima:
– Zatezanje kože
– Mezoniti vraćaju volumen podizanjem lica
– Mimika ostaje očuvana
– Pounjavanje bora nazolabijalnih, pušačkih bora, bora oko očiju
– Podižu uglove usana
– Mezoniti su idealno rešenje za podbradak ukoliko imate opuštenu kožu koja visi.
Vreme trajanja procedure je oko 30-60 min u zavisnosti od toga koje se niti aplikuju u kožu lica. Tretman ne ostavlja ožiljke, nije potreban period oporavka, Mezoniti se uvode uz lokalnu anesteziju tako da je tretman potpuno bezbolan i komforan za pacijenta.
Nakon tretmana su moguci blagi otok, crvenilo,modrice koje nestaju za 7-10 dana.
Lifting efekat je vidljiv odmah nakon tretmana ,a nakon tri meseca vaša koža dobija potpuno novu dimenziju ! Ustvari postaje onakva kakva je bila pre desetak godina.