ESTETSKI TRETMANI POSLE ČETRDESETE

Zlatno pravilo antiejdžing medicine je početi sa negom kože što ranije i na vreme, jer vec od 25. godine počinje proces usporavanja ćelijske obnove. To uzrokuje slabiju prokrvljenost kože i smanjuje njenu sposobnost zadržavanja vode u dubljim slojevima, pa ona zbog toga postaje tanja, suvlja, gubi sjaj i boju… Starenje donosi i povećanje broja slobodnih radikala u koži, ali i celom telu. Jedan od glavnih faktora koji podstiču njihovo stvaranje su UV zraci, kako prirodni, tako i oni koje emituju lampe u solarijumima. Slobodni radikali napadaju vlakna kolagena i elastina, koža gubi elasticnost i proces starenja postaje brži.

Najuočljivije promene na koži lica i tela koje se dešavaju posle četrdesete godine su svakako pad tonusa ,koža gubi jedrinu, postaje suva ,bore se produbljuju,postojecće pegice i fleke postaju jače izražene. Za ovakve promene kod žena pored spoljašnjih faktora, glavni faktor je pad hormona estrogena i lagani ulazak u period perimenopauze. Obzirom da kolagen i elastin prestaju da se sintetisu u ovim godinama ,neophodna je kvalitetna nega i estetski tretmani koji će pokrenuti stvaranje kolagena.

Preporučeni tretmani za ovo životno doba su pre svega čisćenje lica dubinskim pilinzima,mikrodermoabrazijom, jer je to najbolji način da se otklone površne mrtve ćelije kože i da na taj način ponovo probudimo kožu da ponovo stvara kolagen i elastin. Kombinacija mikrodermoabrazije i medicinske dermokozmetike je odličan uvod u ostale estetske tretmane, gde spadaju dermalni fileri, pdo mezoniti, PRP, botox, biorevitalizacija i td.
Ovi tretmani će regenerisati kožu ,poboljšati deobu ćelija, vratiti joj izgubljen volumen, sjaj i elasticnost.
Svaki od ovih tretmana će stimulisati proizvodnju kolagena, sto dodatno jača strukturu kože. Pri tom se revitalizuje prirodna moć hidratacije i samoobnove.
Ovo je najbolji način da se otklone tragovi godina, stresa, UV zračenja , psihičkog naprezanja ,hormonskog disbalansa i drugih fizičkih faktora koji dovode do starenja kože.